Capcana masinilor second-hand aduse din Germania

Capcana masinilor second-hand aduse din Germania

Verwertungsnachweis lag vor

Statul german incurajeaza achizitia de masini electrice si ofera 10.000 euro prima de casare pentru masini care sunt in stare foarte buna de functionare, chiar si cu doar 8 ani vechime. De aici o multime de masini care vor fi casate in Germania vor ajunge si pe drumurile noastre.

In acest articol o sa va prezentam cateva cazuri in care o masina second hand adusa din Germania nu se poate inmatricula. O masina adusa din Germania care are pe talon brief-ul mare (cartea masinii) stampila „casare/dezmembrări” Verwertungsnachweis lag vor si coltul taiat indica ca masina respectiva desii este in stare buna de functionare a fost scoasa din circulatie definitiv in Germania. Proprietarul care doreste inmatricularea trebuie sa arate dovada ( factura ) ca masina a fost adusa pe platforma sau sa prezinte talonul provizoriu (Fahrzeugschein – valabilitate 5 zile) si numerele aferente.

Samsarii de masini evita sa spuna clientilor ca masina a fost radiata in Germania
In Germania cand o masina este radiata primeste buline pe numere, insa samsarii le dau jos si fac asigurare falsa, lasandu-i pe romani sa creada ca pot circula asa. Cei prinsi la volanul unei masini aflate in situatia de mai sus se aleg cu amenda si chiar cu dosar penal pentru circulatia pe drumuri publice cu o masină neimatriculata.

In oricare din cazuri este bine de stiut ca daca cineva nu poate prezenta brief-ul mare cand merge la Politie, masina second-hand nu va putea fi inmatriculata. Nici un alt document nu poate fi folosit la inmatriculare, deci atentie ce acte primiti.

Distribuie

Related Posts