Cod portocaliu de ninsori, viscol și ger

Cod portocaliu de ninsori, viscol și ger

Iata ca nici anul acesta nu am scapat de codurile portocalii de vreme rea. Romania este pentru a doua zi sub cod portocaliu de ninsori abundente, viscol si ger. In Bucuresti si judetele Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman sunt inca de luni sub cod portocaliu de vant puternic, ninsori viscolite si vizibilitate redusa.

Conform anuntului Companiei Nationale de Admnistrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) sunt peste 20 drumuri nationale inchise, precum si autostrazile A2 si A4. In Bucuresti si in multe judete cursurile au fost suspendate din cauza vremii, momentan in zilele de luni si marti cu posibilitate de prelungire.

cod galben ninsoare

La nivel national au fost anulate peste 60 de trenuri, iar in Gara de Nord din Bucursti trenurile ajung cu intarzieri de pana la 120 de minute.

In Bucuresti se circula haotic, daca nu aveti urgenta evitati sa va folositi masina proprie pentru deplari.

Meteorologii (ANM) anunta posibilitatea extinderii atentionarilor de ger pentru toata tara pana in 2 martie. La Calimani se resimt temperaturi de pana la -39 de grade, iar in Bucuresti -20 de grade.

Daca aveti o urgenta si trebuie sa va deplasati cu masina, aveti grija sa verificati situatia drumului pe care trebuie sa-l parcurgeti ( sa nu fie inchis ) si ca masina sa fie echipata corespunzator pentru zapada si ger. Este obligatoriu sa aveti anvelope de iarna bune, este recomandat sa aveti la Dvs lanturi antiderapante, lopata, lichid de parbriz care sa nu inghete la -30 sau -40 de grade Celsius, racleta, matura, sare si nisip, haine si paturi groase.

Referitor la stilul de condus, pentru a pastra aderenţa, trebuie sa nu apasati brusc frana, franati usor si treptat, folositi frana de motor. De asemenea, nu trebuie sa virati brusc de volan, folositi o miscare lenta.

Acestea fiind spuse noi va uram drum bun si fara evenimente neplacute!

Distribuie

Related Posts