Daca suferi de aceste boli nu vei mai putea conduce masina

Daca suferi de aceste boli nu vei mai putea conduce masina

afecțiuni cardiovasculare

Conform noului proiect al Ministerului Sanatatii, va fi restrictionat dreptul de conducere soferilor care sufera de diabet sau boli de inima, cardiovasculare.

De altfel persoanele care doresc obtinerea permisului de conducere auto si sufera de aceste afectiuni vor putea obtine mai greu dreptul de a conduce.

Proiectul care cuprinde completarea Normelor minime privind aptitudinile fizice si mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, aprobate prin Ordinul ministrului sanatatii nr. 1.162/2010 prevede modificarea conditiilor de sanatate pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a obtine dreptul de a conduce un vehicul. Proiectul a fost lansat recent in dezbatere pe site-ul Ministerului Sanatatii, iar pentru a se putea aplica, ordinul are nevoie de aprobarea ministrului si de publicare in Monitorul Oficial.

Conform acestui proiect permisele de conducere auto vor fi eliberate sau reinnoite persoanelor cu afectiuni cardiovasculare numai dupa ce afectiunea a fost tratata si in baza unui aviz eliberat de un medic cardiolog. In cazul in care situatia medicala o impune, solicitantul permisului auto poate fi nevoit sa efectueze un control medical periodic.

Asteptam cu totii mai multe detalii privind situatiile in care soferii nu pot sa obtina ori sa isi reinnoiasca permisul de conducere daca sufera de boli de inima ori diabet.

Distribuie

Related Posts