Radarele politiei pot ramane ascunse

Radarele politiei pot ramane ascunse

radar

Curtea Constitutionala a hotarat ca radarele politiei pot ramane ascunse. Argumentele prezentate de agenti prin care au excplicat ca presemnalizarea aparatelor radar si montarea aparatelor radar doar pe masini inscriptionate ale politiei ar creste numarul accidentelor si mortilor pe soselele din Romania au fost acceptate de catre judecatorii CCR.

Vezi reactiile soferilor intr-un video preluat de pe digi24.ro.

„Decizia CCR, desi este una salutara, ea un este decat validarea unei stari de normalitate pe care ne-o dorim cu totii Legea trebuie sa protejeze viata si integritatea corporala a cetățeanului, nu dreptul lui de a incalca legea si de nu a fi sanctionat. O stare de normalitate sa nu încerci sa presemnalizezi un aparat radar, astfel inducand poate unui alt conducator ca acolo unde nu este indicator de presemnalizare avem un fel de no speed limit ad-hoc.” a precizat Bogdan Toader.

Judecatorii CCR au decis ca presemnalizarea aparatelor radar ar creste numarul accidentelor cauzate de viteza excesiva. Si in alte tari din Uniunea Europeana politia are dreptul sa foloseasca radare pe masini care nu sunt inscriptionate sau in alte dispozitive ascunse.

Se considera ca este obligativitatea tuturor sa respecte limitele legale. In alta ordine de idei de ce ai fi interesat ca aparatele radar sa fie presemnalizate daca tu esti un cetatean onest si respecti legea?

In mod inevitabil daca aparatele radar ar fi presemnalizate foarte multi soferi ar intelege ca trebuie respectate limitele de viteza legale doar in zonele presemnalizate ca atare, s-ar crea o confuzie.

Conform statisticilor politiei s-a dovedit ca viteza ramane principalul vinovat pentru accidentele rutiere. Anul trecut au avut loc peste 1.500 de accidente rutiere grave din cauza vitezei. Asta inseamna o media de patru accidente in fiecare zi. In urma acestor accidente peste 400 de oameni si-au pierdut viata si 1.600 au fost grav raniti.

Distribuie

Related Posts