Sfaturi de cumparare pentru o masina second

Sfaturi de cumparare pentru o masina second

Sfaturi de cumparare pentru o masina second

Daca trebuie sa cumparati o masina second hand trebuie sa tineti cont de cateva detalii pentru a evita ulterioare neplaceri sau cheltuieli pe reparatia masinii.

Motorul
Nu trebuie sa aiba nici un fel de zgomot, sa nu aiba scurgeri de ulei si ideal ar fi sa faceti o expertiza tehnica care sa arate daca puterea motorului este apropiata de valoarea indicata in talonul masinii.

Cureaua de distributie
Intrebati vanzatorul cand a fost schimbata ultima data cureaua de distributie, daca a fost schimbata sa prezinte acte doveditoare, daca nu a fost schimbata negociati aceasta reparatie din pretul masinii. Daca nu a fost schimbata cureaua de distributie aceasta trebuie schimbata urgent, ea se schimba conforma indicatiilor fiecarui producator auto si ruperea ei in timpul mersului poate provoca daune foarte mari motorului: supape, culbutori, tacheti, arbore cu came, chiulasa, pistoane, deci implica costuri mari.

Caroseria
Verifica daca exista diferente de culoare in vopsea masinii sau daca sunt urme de vopsea pe chedere, asta pot indica faptul ca masina a fost revopsita ca urmare a unui accident. Daca exista, aminteste-ti ca nu este indicat sa cumperi o masina care a fost avariata.

Instalatia electrica
Toata instalatia si toate comenzile trebuie sa functioneze, nu acceptati scuze de genul ca este o siguranta, un bec, daca era asa simplu vanzatorul ar fi reparat chiar el. Nu cumparati o masina cu probleme electrice, reparatiile pot fi destul de costisitoare.

Documentele masinii
Este recomandat sa cumperi o masina cu istoricul reviziilor si reparatiilor la zi. Asa o sa poti sa verifici numarul de km reali ai masinii si ce ce reapratii a avut, nu cumpara o masina daca nu indeplineste aceste conditii sau care are ultima revizie in service cu mai mult de un an in urma. De altfel mare atentie la masinile second hand aduse din Germania si la documentele acestora, daca cartea masinii sau brief-ul mare are stampila „casare/dezmembrări” Verwertungsnachweis lag vor si este taiat la colt este posibil sa o puteti inmatricula, vezi detalii si in acest articol.

Anvelopele
Anvelopele si starea uzurii lor poate sa indice daca exista probleme la sistemul de direcţie. Daca doar sunt foarte uzate poti negocia la pret deoarece va trebui sa le schimbi urgent.

Test drive
Atunci cand conduci masina o simti, poti observa cum se comporta, iar pentru a asculta cum suna motorul si alte zgomote schimba locul si stai in dreapta.

Dealer auto autorizat sau vanzator privat?
Cu siguranta un dealer auto autorizat, procedura legata de actele de vanzare-cumparare este mult mai sigura si se realizeaza direct la sediul lor. Starea tehnica a masinii este garantat, multi dealeri auto ofera si garantie, lucruri pe care un privat, un samsar nu le ofera. In parcul auto al unui dealer o sa gasiti si mai multe marci de masini, mai multe autoturisme deci aveti mai multe optiuni de cumparare.

Distribuie

Related Posts