Sfaturi pentru intretinerea masinii tale

Sfaturi pentru intretinerea masinii tale

Stiu ca ti-ai dori ca masina ta sa arate mereu ca noua, insa din pacate se degradeaza si se devalorizeaza pe fiecare zi ce trece de cand ai cumparat-o. Nu este doar cazul tau, toti avem problema asta, in timp finisajele masinii sunt expuse la uzura zilnica si actiunii factorilor de mediu.

Indiferent cat de grijuliu vei fi, pe suprafata vopsita apar matuiri, zgarieturi fine sau chiar pete si contaminari diverse care nu ies la o simpla spalare. La fel se intampla si cu elementele din interiorul masinii, mocheta, tapiteria sau bordul care in timp se imbacsesc, se pateaza si incep sa prezinte semne de imbatranire.

Daca tii la masina ta poti preveni toate aceste aspecte de degradare daca periodic ii aplici un tratament de detailing auto cu produse profesionale care  curata tapiteria si revigorareaza sau restaurareaza elementele din plastic, piele, parti cromate, cauciuc. Exista foarte multe produse profesionale care te ajuta sa cureti bine si usor, care refac si protejeaza finisajele masinii, redandu-le aspectul de curat si nou.

Ce reprezinta de fapt procesul de detailing auto?

interior detailing

Procesul de detailing auto reprezinta o curatare extrem de minutioasa, atat in interior cat si in exterior, folosind desigur produse profesionale, specifice. Trebuie sa stii ca in afara de imbunatatirea aspectului, detailing-ul ajuta si la prelungirea duratei de viata a componentelor din plastic, cauciuc sau metal.

Indiferent de pasiunea cu care vei lucra si cat de atent vei fi, produsele de calitate proasta nu iti vor aduce niciodata rezultate. Folosirea unor echipamente si produse profesionale meguiar’s te vor ajuta sa obtii rezultate mai bune in urma procesului de detailing si desigur iti vor usura munca.

Detailing-ul auto nu este numai pentru pretentiosi, este o necesitate pentru ca protejeaza finisajele interioare si exterioare ale masinii, oferindu-i astfel masinii un aspect mai placut, si cel mai important aspect este ca asa ii cresti valoarea de revanzare.  Toti cei care vor sa isi cumpere o masina nu intreaba niciodata cum merge, prima data se uita cum arata la exterior si la interior, ca sa observe cat de bine a fost ingrijita masina.

Mai mult de atat, s-a demonstrat ca la o masina curata si ceruita se mareste aerodinamica, in timpul deplasarii aerul aluneca mai usor, de aici si un consum mai bun.

Sfaturi utile

Daca ai copii, animale de companie sau esti mai dezordonat, pentru a pastra tapiteria masinii in conditii bune este recomndat sa folosesti huse care sa imbrace scaunele si bancheta. Astfel, in cazul revanzarii masinii, le poti scoate, iar tapiteria va ramane ca noua. Pentru podeaua masinii, poti folosi covorase auto din cauciuc, care sa tina departe lichidele si murdaria.

Un alt aspect important este sa eviti sa fumezi in masina, atat tu cat si ceilalti pasageri. Acest obicei poate afecta si designul sau ambientul din interiorul masinii. In afara de mirosul de tutun care va imbacsi masina poti atinge cu tigara anumite componenta ale masinii.

Related Posts