Sfaturi pentru a trece examenul de conducere

Sfaturi pentru a trece examenul de conducere

examen permis auto

Examenul pentru scoala de soferi este unul dintre cele mai importante din viata. Este un examen prin care persoana in cauza trebuie sa dea dovada de maturitate si multa responsabilitate. Pentru a deveni un sofer bun nu este de ajuns sa cunosti legislatia rutiera foarte bine, trebuie sa fii educat, decis si mai ales responsabil in trafic. De tine ca sofer si comportamentul tau o sa depinda atat viata ta cat si a celorlalti.

Din pacate in ziua de azi tot mai multe persoane nu reusesc sa treaca de examenul teoretic sau traseul de la inceput. Motivele sunt multe, lipsa pregatirii, neatentie, la care mai adaugam si stresul din ziua respectiva.

Stim cu totii ca pregatirea pentru examenul de conducere este stresanta, frustranta si peste masura de obositoare, insa trebuie sa tineti cont si sa urmati cativa pasi simpli daca doriti sa obtineti permisul de conducere de la prima incercare.

Cititi legislatia

Primul pas in pregatirea ta ca viitor conducator auto este sa citesti legislatia, cel putin o data inainte sa te apuci sa faci chestionare drpciv. Nu este necesar sa inveti tot, este recomandat totusi sa citesti cel putin o data legislatia deoarece vei retine multe detalii care te vor ajuta la examen. Daca nu ai o carte de legislatie rutiera poti citi si online, pe site-ul https://www.odat.ro/noul-cod-rutier gasesti tot ce iti trebuie.

Atunci cand o sa intalnesti o situatie pe care nu o intelegi, intreaba instructorul sau profesorul de la sala, nu trece peste fara sa obtii un raspuns.

O data citita legislatia puteti trece la chestionare, o sa vedeti ca in timp nu o sa vi se mai para asa complicat ca la inceput. Este recomandat sa faceti chestionare atat la scoala cat si acasa, notati-va greselile si mai ales situatiile unde nu intelegeti raspunsul pentru a rezolva misterul cu instructorul auto, doar asa o sa puteti invata progresiv si eficient. Tehnica robotului aici nu functioneaza.

Atentie, nu toate site-urile pe care o sa le gasiti online sunt si bune, multe din ele nu sunt updatate sau dau raspunsuri gresite chiar daca sunt bune si asta ar fi un dezastru pentru voi. Noi de ceva timp lucram online chestionarele auto DRPCIV categoria A,B,C,D,E doar de pe site-ul http://chestionareauto.odat.ro si rezulatele au fost bune si mai ales constante. Chestionarele de pe acest site sunt la fel ca acelea de la examen.

Nu ingrasati porcul in ajunul de Craciun

Este recomandat sa incepi sa citesti legislatia imediat cand intri la scoala si sa continui pe perioada de 3 luni cat tine scoala, in felul acesta o sa faci legatura mai usor intre legislatie si condus, intre reguli si punerea lor in aplicare. Daca nu ati citit nimic pe perioada cat tine scoala si va apucati cu o saptaman, doua inainte de examen…sunt sanse mari sa picati, daca o sa reusiti este noroc chiar si atat.

Nu faceti chestionare continuu

Acesta este un aspect foarte important, nu exagerati cu chestionarele si mai ales nu treceti peste ele fara sa le intelegeti. Cred ca o ora pe zi pe durata scolii este suficient, oricum dupa intervine oboseala si rezulatele nu mai sunt eficiente.

Nu faceti chestionare cand sunteti obositi, cu siguranta veti gesi si riscati sa va intipariti in minte raspunsurile gresite. Daca ajungeti seara tarziu de la servici nu mai faceti chestionare, le puteti face intr-un mod mai eficient daca va treziti cu o ora mai devreme dimineata.

Daca nu reusiti sa obtineti cel putin 25-26 de puncte la chestionare in mod constant atunci nu aveti ce cauta la sala, continuati sa va pregatiti.

examen auto

Traseul, ce nu trebuie sa omiti

La traseu incearca sa-ti pastrezi calmul si comporta-te la fel ca la orele de pregatire cu instructorul auto. Trebuie sa intelegi ca polististul din dreapta ta nu este pus acolo ca sa te impiedice sa-ti iei permisul de conducere, ci este pus acolo sa verifice inca o data insusirea notiunilor celor mai importante din codul rutier.

Nu lua decizii singur privind traseul, asteapta sa ti se spuna pe unde trebuie sa mergi, daca polististul nu spune nimic atunci merg inainte.

Nu uita, inainte de a baga cheia in contact, trebuie reglate scaunele, oglinzile si apoi trebuie pusa centura. Cei examinati trebuie sa se asigure in toate directiile, sa se uite in oglinzi bine, apoi sa semnalizeze, dupa care sa porneasca usor atunci cand conditiile de trafic o permit.

Pe parcurul traseului se recomanda sa conduceti cu o viteza de cel mult 40 de km/h, de indicat pe banda 1 si sa semnalizati din timp atunci cand executati un viraj. Asa cum am spus si mai sus trebuie sa fiti atenti la indicatiile politistului, poate sa dea indicatii capcana, de gen sa parchezi unde exista un indicatorul de interzis. Nu trebuie sa va faceti griji daca se opreste motorul o data, nu e motiv de depunctare. Respectati toate semnele de circulatie chiar daca suntei singuri pe aceea strada.

Acestea fiind spuse va uram mult succes la examen.

Distribuie

Related Posts