Top 5 mașini second hand pe care să le eviți

Top 5 mașini second hand pe care să le eviți

Achiziționarea unei mașini second hand implică mai puține costuri, însă aduce și numeroase riscuri. Cel mai important aspect este să te documentezi riguros cu privire la marca mașinii care te interesează. Există regula nescrisă care spune că brandurile cunoscute sunt cele mai bune variante. Da, dar astfel de branduri scot pe piață mașini noi care nu prezintă probleme sau detalii ascunse. Ideal ar fi să ai întotdeauna cu tine un expert ce îți poate realiza o verificare mașină înainte de cumpărare. Astfel, vei evita situațiile neplăcute.

Iată top 5 mașini second hand pe care să le eviți cât de mult cu putință:

1.     Mașini care au volan pe dreapta – Poate una dintre cele mai proaste alegeri. În primul rând, sunt foarte greu de revândut. De asemenea, riscul accidentelor este unul ridicat pentru că este foarte posibil să nu te adaptezi, mai ales dacă o vei folosi în România.

2.     Motor 1.2 TSI – Eficiența motorului este foarte scăzută. De asemenea, vei întâmpina probleme mari în ceea ce privește lanțul de distribuție.

3.     Anii de vechime– În cazul în care îți dorești mașini care au mai mult de 5 ani vechime evită Fiat Doblo, Dacia Logan, Renault Kangoo, Chevrolet Matiz. Își pierd din fiabilitate și putere. Dacă este vorba de 6 și 7 ani vechime trebuie să te ferești și de Renault Laguna și Citroen. Defecțiunile apar destul de repede și costurile implicate nu sunt deloc reduse. Dacă vechimea se întinde la 8-9 ani, nu cumpăra Mercedes-Benz Ml, Fiat Stilo, Fiat Doblo și Kia Sorento. 10 ani de existență în Volkswagen Sharan, Ford Ka, Ford Galaxy, Alfa Romeo și Bmw Mini vor crea foarte multe probleme.

4.     Mașinile din Italia produse înainte de 2004 – Astfel de autovehicule prezintă defecțiuni electrice și tehnice grave. Randamentul motorului Fiabilitatea sunt redusă semnificativ. Modelele Alfa Romeo 147, 156 și 166 reprezintă astfel de exemple.

5.     Mașinile cu un preț foarte scăzut de la Volkswagen – În astfel de cazuri, este clar că materialele folosite nu prezintă standarde de calitate superioară.Deținerea unei mașini reprezintă de foarte multe ori o necesitate. Însă, uneori, costurile implicate sunt reduse drastic. Calitatea influențează prețul și implicit siguranța pasagerilor. Așadar, alege cu grijă o mașină second hand. Efectuează o verificare auto second hand care va releva toate detaliile importante. Așadar, vei avea parte rapid de o diagnoză auto completă!

Related Posts